Dutch design: Applied Orange

26 oktober 2012

Applied OrangeApplied Orange is een Nederlands bedrijf uit Schiedam dat kleding en uitrusting ontwerpt en produceert voor militairen, politie en beveiliging. Het is een relatief nieuw bedrijf, opgericht in 2011.

In plaats van bestaande ontwerpen en ideeën klakkeloos over te nemen, richt Applied Orange zich op innovatieve producten van hoogwaardige kwaliteit. Om deze reden worden de producten in Europa geproduceerd, en worden er alleen Europese en Noord-Amerikaanse stoffen en onderdelen gebruikt. Bovendien probeert Applied Orange niet om zo snel mogelijk veel producten op de markt te brengen. In plaats daarvan neemt men uitgebreid de tijd om de producten te testen en te verbeteren. Kwaliteit gaat dus duidelijk boven kwantiteit!

Applied Orange FR-UBAX en Combat Sock

FR-UBAX

Een mooi voorbeeld van de kwaliteit waar Applied Orange voor staat is het FR-UBAX under armour cooling shirt, een shirt wat is bedoeld om in warme klimaten onder een scherfvest of plate carrier te dragen. Het shirt, gemaakt van het brandwerende Defender M van TenCate, onderscheidt zich van soortgelijke shirts door de ruime opbergmogelijkheden in de zakken op de bovenarmen. Het shirt is ontworpen om langdurig comfortabel te blijven zitten en optimale bescherming te bieden.

Combat Sock

De High Performance Combat Sock Summer is een ander voorbeeld van een slim ontworpen product. De sok, die in augustus van dit jaar is geïntroduceerd, bestaat uit een combinatie van Cordura en CoolMax, behandeld met zogenaamde 'Silver Nanoparticles' om stank en schimmelvorming tegen te gaan. Dit verzorgt de voeten waardoor de drager langer inzetbaar blijft. De sok is bedoeld voor in de zomer, een wintervariant volgt later dit jaar.

Opvallend aan de sok is hoe lang hij is, de bovenkant komt tot aan de knieën, in tegenstelling tot de meeste sokken op de militaire / outdoor markt die korter zijn. Dit resulteert volgens Applied Orange in een betere bescherming van de onderbenen, en het vasthouden van de lichaamswarmte in koudere omstandigheden, bijvoorbeeld 's nachts.

Binnenkort ontvangen wij een aantal paar om te testen zodat we aan de hand daarvan een uitgebreide recensie over de sok kunnen plaatsen.

Overige producten

Naast de producten die te koop zijn in de webshop, ontwikkelt Applied Orange ook producten die niet voor iedereen te koop zijn. Zo wordt de FR-UBAX bijvoorbeeld ook in het Nederlandse DPM-camouflagepatroon geproduceerd. Deze producten zijn alleen beschikbaar voor actief dienende militairen, en zijn te koop op vertoon van de Defensiepas.

Binnenkort volgt er meer informatie over Applied Orange!

FR-UBAX in DPM

Labels: Applied Orange, FR-UBAX