Webwinkel Tactical Training Services houdt op te bestaan

27 maart 2013

UPDATE: sinds het publiceren van dit artikel zijn een hoop nieuwe zaken aan het licht gekomen. Zo blijken Tactical Training Services en QuarterMasterGear van dezelfde eigenaar te zijn. Bovendien is er gefraudeerd bij het inschrijven van QuarterMasterGear bij de Kamer van Koophandel. Lees er alles over in dit artikel: QuarterMasterGear per direct opgeheven.

Ook de militaire kleding- en uitrustingbranche heeft last van de crisis. Daarnaast heeft ook de steeds verdere inkrimping van Defensie een negatief effect op de (dump/web)winkels die zich op deze doelgroep richten. Zo zijn in het afgelopen jaar meerdere winkels failliet gegaan, waaronder de webwinkel Militair Warenhuis uit Purmerend en de Groningse dumpwinkel Sip's Dump en Outdoor (de laatste is overigens overgenomen en de nieuwe eigenaar heeft een doorstart gemaakt waardoor de dumpwinkel weer open is voor publiek).

Tactical Training Services (logo)Eind februari werden we er door verschillende mensen op gewezen dat de webwinkel van Tactical Training Services (TTS) plotseling niet langer beschikbaar was. Omdat we geen idee hadden wat de oorzaak hiervan was, gingen we er in het begin nog vanuit dat er sprake was van een technische storing, onderhoud aan de website, een verhuizing of iets in die trant. Echter na een paar dagen begon het wel erg lang te duren en werd langzaam duidelijk dat er iets anders aan de hand moest zijn.

Al vanaf het begin probeerden we in contact te komen met de eigenaar van Tactical Training Services. Helaas hadden wij geen telefoonnummer van hem, alleen een e-mailadres (@tacticaltrainingservices.nl) en omdat onze mails niet werden beantwoord gingen we er vanuit dat die net als de website onbereikbaar was geworden. Gelukkig hebben we nu via-via (met dank aan Larry de Boer van Combatgear.nl) contact weten te krijgen met TTS en zij hebben ons een verklaring gegeven van wat er precies aan de hand is.

Volgens TTS is er sprake van een vervelende samenloop van omstandigheden. Ten eerste is er sprake geweest van een storing aan de webwinkel. Deze storing zorgde ervoor dat de gegevens van nieuwe bestellingen niet goed werden doorgegeven aan TTS. Hierdoor heeft men besloten om de website offline te halen en daarmee verdere bestellingen onmogelijk te maken.

Daarnaast zijn twee leveranciers van Tactical Training Services kort na elkaar failliet gegaan, wat bij TTS voor financiële problemen heeft gezorgd. Bestellingen waren namelijk al betaald maar zijn nooit meer geleverd. Hoewel dit voor enkele financiële uitdagingen zorgt onderstreept de eigenaar dat TTS niet failliet is gegaan en dat iedereen zijn/haar geld terugkrijgt.

Men is druk bezig om contact op te nemen met alle klanten die hun bestelling nog niet ontvangen hebben en om voor iedereen een passende oplossing te regelen. De webwinkel zal echter niet meer terugkomen. De laatste voorraad is overgekocht door airsoft-webwinkel QuarterMasterGear, welke ook de Facebook pagina van TTS hebben overgenomen (voor wie zich afvroeg, waarom die plotseling van naam was veranderd). Tactical Training Services zal weer verdergaan met hun hoofdbusiness: het geven van trainingen.

Heeft u nog een bestelling openstaan bij Tactical Training Services waar u sindsdien niets meer van gehoord hebt? Neem dan contact op met TTS door middel van een e-mail naar tacticaltrainingservices@gmail.com.

Label: Tactical Training Services