QuarterMasterGear per direct opgeheven

28 augustus 2013

Eergisteren hebben we een waarschuwing geplaatst voor de Nederlandse airsoft-webwinkel QuarterMasterGear. In verband met fraude bij de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is het bedrijf achter QuarterMasterGear vandaag uitgeschreven uit het handelsregister. QuarterMasterGear is dus officieel geen bedrijf meer, en mag ook geen zaken meer doen. Wie ons niet gelooft kan het zelf controleren op de website van de Kamer van Koophandel. Om te voorkomen dat klanten hier onnodig slachtoffer van worden, bijvoorbeeld doordat QuarterMasterGear bestellingen niet meer kan leveren of  betalingen niet kan terugstorten, hebben wij besloten om een waarschuwing te plaatsen op onze website waarin we afraden om nog bestellingen te plaatsen bij deze webwinkel.

Al vrij snel na het plaatsen van onze waarschuwing kregen we via onze Facebook-pagina verschillende reacties, waaronder van QuarterMasterGear zelf, waarin de suggestie wordt gewekt dat wij een concurrent van QuarterMasterGear zouden zijn en dat we door middel van deze waarschuwing 'onze' concurrent zouden willen zwartmaken. Laten we dat misverstand gelijk uit de wereld helpen: Militaire-Uitrusting.nl is géén concurrent van QuarterMasterGear, in verschillende opzichten. Allereerst zijn wij geen webwinkel: wij zijn een informatieve website die zelf geen producten verkoopt. Daarnaast onderhouden wij deze website als hobby, we verdienen er (op dit moment) nog helemaal niets aan. Wij hebben er geen enkele belangstelling bij om andermans bedrijf zonder reden kapot te maken, dit levert ons simpelweg niets op. Integendeel, we zouden ons daarmee schuldig maken aan smaad, met alle gevolgen van dien. Onze conclusies zijn dan ook gebaseerd op officiële bronnen zoals de Kamer van Koophandel, domeinnaamgegevens en informatie van QuarterMasterGear zelf, en niet op geruchten van concurrenten.

Laten we bij het begin beginnen. Zoals u misschien al weet is begin dit jaar de webwinkel Tactical Training Services plotseling van het net verdwenen. Omdat deze winkel op onze website vermeld stond in de lijst met verkopers, kregen wij al snel een hoop e-mails van verontruste klanten die er een bestelling open hadden staan, maar geen enkel contact meer met Tactical Training Services kregen en ook niet hun bestelling ontvingen of hun geld teruggestort kregen. Het gaat om een tiental mensen dat zich bij ons gemeld heeft, en vermoedelijk een veelvoud daarvan waar wij niet van afweten. Om deze mensen te helpen hebben we toen besloten om contact proberen te zoeken met Tactical Training Services, in de hoop dat we ze zo ver zouden kunnen krijgen om de gedupeerde klanten hun geld terug te geven. In het begin kregen we van ene 'Koen' nog reactie op onze e-mails en werd ons de belofte gedaan dat alle gedupeerde klanten hun geld terug zouden ontvangen. Echter rond het einde van april werd plotseling al het contact verbroken en kregen we geen reactie meer op onze e-mails, terwijl de klanten nog steeds hun geld niet terughadden.

In de hoop toch nog wat voor deze klanten te kunnen betekenen, zijn we enkele weken geleden daarom opnieuw op zoek gegaan naar Tactical Training Services met als doel om bijvoorbeeld een telefoonnummer te vinden zodat men toch contact met het bedrijf zou kunnen krijgen. Dit bleek vrij lastig: het telefoonnummer waarmee het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel is een doorschakelnummer dat niet wordt opgenomen, en het bedrijf staat geregistreerd op naam van een Engelse firma (met ongeveer hetzelfde logo) die nog nooit van de Nederlandse webwinkel heeft gehoord.

QuarterMasterGear

Wat ons opviel bij het verdwijnen van Tactical Training Services is dat op dat moment de Facebook-pagina van TTS wordt overgenomen door een nieuwe webwinkel: QuarterMasterGear. Op zich is dit geen strafbaar feit, ook aangezien QuarterMasterGear ons zelf vertelt dat zij de Facebook-pagina en voorraad van Tactical Training Services hebben overgenomen. Verder is ook het logo van Tactical Training Services verwerkt in de banner op de site van QuarterMasterGear. Wel is het vreemd dat zij ons (behalve een naam en telefoonnummer dat wederom niet wordt opgenomen) niet meer kunnen/willen vertellen over de eigenaar van Tactical Training Services, maar dat zijn ze natuurlijk ook niet verplicht.

Website QuarterMasterGear met het nieuwe logo

Bij het verder zoeken komen we echter opnieuw weer terecht bij QuarterMasterGear. Zo blijkt dat één van de twee namen achter Tactical Training Services, Michael van der V., (we hebben besloten om niet zijn volledige naam te noemen) ook de domeinnaam van QuarterMasterGear (quartermastergear.com) op zijn naam heeft staan. Deze en andere domeinnamen die op zijn naam staan, zijn weer geregistreerd op hetzelfde adres als waarmee QuarterMasterGear bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven. Van iedereen die we spreken, die zaken doet met QuarterMasterGear horen we dat ze contact hebben gehad met dezelfde Michael, en bovendien heeft QuarterMasterGear eenzelfde doorschakelnummer als Tactical Training Services. Meer en meer krijgen we het idee dat Tactical Training Services in (financiële) problemen is gekomen, waarna de eigenaar simpelweg is verder gegaan onder een nieuw bedrijf, QuarterMasterGear. Maar dat moeten we wel hard kunnen maken. QuarterMasterGear doet zelf erg geheimzinnig, men ondertekent de e-mails niet of alleen met een voornaam (nog een overeenkomst met Tactical Training Services). Michael zelf ontkent dat hij de eigenaar van QuarterMasterGear is, volgens hem heeft hij voor beide bedrijven slechts freelance werk gedaan. Dus om meer helderheid te krijgen, vragen we enkele uittreksels op bij de Kamer van Koophandel.

Fraude bij inschrijving KvK

Ondanks zijn ontkenningen vinden we de naam Michael van der V. toch terug in het uittreksel van QMG International, het bedrijf achter QuarterMasterGear (KvK-nummer 56973438). Hij is van december 2012 (oprichting van QuarterMasterGear) tot februari 2013 manager geweest van QuarterMasterGear. Daarna is hij (op papier) afgetreden als manager en is QuarterMasterGear op naam gezet van NSP Group B.V. uit Kaatsheuvel, op hetzelfde adres als Noorloos Specialist Equipment. In de hoop dat we hier meer informatie kunnen krijgen bellen we de NSP Group op. De eigenaar (Jan Noorloos) is zeer verbaasd en heeft geen enkele weet van deze connectie met QuarterMasterGear. We sturen het uittreksel op en na overleg met zijn advocaat besluit Noorloos om direct na het weekend (afgelopen maandag) aangifte te doen bij de politie wegens fraude. Vermoedelijk heeft Michael deze actie (waarvoor hij geen toestemming heeft gekregen) ondernomen, om Noorloos op te laten draaien voor de schulden in het geval van een aankomend faillissement van QuarterMasterGear.

We wisten al dat Michael freelance werk voor Noorloos heeft gedaan, onder hetzelfde bedrijfje als het bedrijf achter Tactical Training Services (het is mogelijk om een bedrijf te hebben met meerdere handelsnamen, en onder die verschillende handelsnamen verschillende activiteiten uit te voeren). Van Noorloos horen we bovendien dat Michael van der V. enige tijd bij het bedrijf in Kaatsheuvel heeft gewerkt. In de periode dat Michael bij Noorloos werkzaam was zijn er volgens Noorloos meerdere gronden geweest om de samenwerking op staande voet te beëindigen. Deze redenen wil Noorloos, in het belang van het onderzoek, nog niet publiceren maar zijn bij ons (Militaire-Uitrusting.nl) wel bekend.

Om te voorkomen dat schuldeisers bij hem aankloppen heeft Noorloos dus geen andere keus dan aangifte te doen bij de politie, en zijn bedrijf te laten verwijderen als eigenaar van QuarterMasterGear. Omdat QuarterMasterGear hierdoor geen geregistreerd vennoot meer heeft, kan het bedrijf niet meer bestaan. Als gevolg hiervan is het bedrijf vandaag uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel, het bedrijf achter QuarterMasterGear houdt dus op te bestaan en mag ook officiëel geen zaken meer doen. Omdat klanten hier de dupe van kunnen worden (QMG kan niet meer haar bestellingen bij leveranciers betalen, maar kan ook haar klanten niet terugbetalen) hebben wij op dat moment besloten om zo snel mogelijk een waarschuwing op onze website te plaatsen.

We hadden graag ook QuarterMasterGear en/of Michael een kans gegeven om te reageren, maar helaas zijn ze al enkele dagen niet bereikbaar voor commentaar.

Tactical Training Services

Na al die tijd (inmiddels meer dan een half jaar) heeft Tactical Training Services nog steeds geen echte poging gedaan om de gedupeerde klanten het aankoopbedrag van hun bestellingen te vergoeden. Daarnaast is het bedrijf nog steeds onbereikbaar. Het telefoonnummer wordt niet beantwoord, net als het e-mailadres waarmee eerst nog op onze vragen gereageerd werd. Ook heeft het bedrijf, voor zover wij weten, geen pogingen meer ondernomen om contact op te nemen met de klanten of met ons, zelfs niet om te informeren over de stand van zaken.

De gedupeerde klanten van Tactical Training Services raden we dan ook aan om aangifte te doen bij de politie van oplichting. Dit kan via de website van de politie, via een speciaal formulier voor internetoplichting.

Het bedrijf achter Tactical Training Services deed zaken onder KvK-nummer 52157350 en BTW-nummer NL850322546B01. Overigens zijn deze nummers terug te vinden op brieven en facturen van die u van Tactical Training Services heeft ontvangen. Wie zoekt op de website van de Kamer van Koophandel komt terecht bij een bedrijf dat MVV Group heet. Onder dit bedrijf zijn verschillende handelsnamen geregistreerd (geweest), onder andere Tactical Training Services, TvAvM Photography, Objekt Creations en, niet geheel ontoevallig, QMG Int.

Wij zouden u bovendien willen verzoeken om contact op te nemen met ons (Militaire-Uitrusting.nl) via ons contactformulier. Zo kunnen wij inzicht krijgen in hoeveel mensen er nog geld krijgen van Tactical Training Services. Vermeld a.u.b. uw ordernummer, de datum van uw bestelling en het openstaande bedrag in uw bericht.

The Spartan Group / LEAF Training Services

Een ander bedrijf van Van der V. is The Spartan Group. Dit is het bedrijf op wiens naam de domeinnaam van o.a. QuarterMasterGear geregistreerd staat. Niet geheel ontoevallig staat 'TTS International' geregistreerd als een van de handelsnamen van dit bedrijf. Verder komt het KvK-nummer van The Spartan Group (KvK-nummer 56932731) overeen met het KvK-nummer dat op de website van LEAF Training Services (leaftrainingservices.eu) is te vinden. Dit is het bedrijf waarmee Van der V. volgens zijn website trainingen geeft aan politie, defensie, security en airsoftspelers. In het verleden werkte LEAF Training Services nauw samen met Tactical Training Services (de namen vertonen ook wel enige gelijkenis), tegenwoordig met QuarterMasterGear. Dit is overigens geen geheim, LEAF TS staat duidelijk vermeld op de website van QuarterMasterGear.

Labels: Tactical Training Services, QuarterMasterGear, fraude, opgeheven

Negatief besteladvies QuarterMasterGear

26 augustus 2013

Negatief besteladvies Quartermastergear

In verband met een politieonderzoek naar oplichting en fraude adviseren wij voorlopig niet te bestellen bij de webwinkel QuarterMasterGear. Het bedrijf achter de webwinkel is vandaag geblokkeerd door de Kamer van Koophandel, en wie op dit moment een bestelling plaatst loopt daardoor het risico om zijn of haar geld niet meer terug te krijgen. Binnenkort komen we met meer informatie over QuarterMasterGear.

UPDATE: vandaag (28-8-2013) is QuarterMasterGear officieel ontbonden door de Kamer van Koophandel. Hierdoor bestaat het bedrijf officiëel niet meer en mag QMG ook geen zaken meer doen. Lees er alles over in dit artikel: QuarterMasterGear per direct opgeheven.

Labels: Waarschuwing, QuarterMasterGear

Opheffingsuitverkoop Military Gadgets

16 augustus 2013

Logo Military GadgetsHelaas hebben we van de eigenaar van Military Gadgets slecht nieuws ontvangen: de webwinkel zal binnenkort sluiten. Hoewel de huidige eigenaar de webwinkel acht maanden geleden heeft overgekocht en geheel heeft laten vernieuwen, gaat hij er nu wegens gebrek aan tijd toch mee stoppen. Of zoals hij zelf zegt: 'Ik stop ermee omdat ik niet genoeg tijd heb om het goed te doen. En ik vind dat als je iets doet, dan moet je het ook goed doen.'

De webwinkel blijft voorlopig nog open om de huidige voorraad op te maken. Bovendien is er een opheffingsuitverkoop waarbij alle producten met 25% korting worden verkocht. Waaronder veel interessante producten, zoals bijvoorbeeld de Petzl Tactikka en Tactikka Plus hoofdlampen, de Snugpak Ebony, Sleeka Elite en Sleeka Elite Reversible, en de Tasmanian Tiger Chest Rig MK II. Wees er dus snel bij, want op is echt op!

Bezoek de webwinkel op: www.militarygadgets.nl

Labels: opheffingsuitverkoop, Military Gadgets

Zomerkorting bij de showrooms van Noorloos

15 augustus 2013

Logo Noorloos Specialist EquipmentNoorloos Specialist Equipment heeft een grote kortingsactie aangekondigd: 30% korting op alle aankopen in een van de twee showrooms (de actie geldt dus niet in de online winkel). De showrooms van Noorloos SE bevinden zich in Kaatsheuvel (inderdaad, van de Efteling) en in Assen. De actie loopt nog tot aanstaande zaterdag (17 augustus), dus wees er snel bij!

Het is overigens geen opheffingsuitverkoop: de showrooms blijven gewoon bestaan. Wel wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe producten.

Labels: Noorloos Specialist Equipment, kortingsactie