Nieuwe Arktis-website gelanceerd

18 september 2013

Het Britse merk Arktis (bekend van o.a. haar smockjassen) heeft gisteren een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website is een stuk overzichtelijker dan zijn voorganger, die al een beetje was verouderd. Bovendien past de nieuwe website zich aan aan de afmetingen van het beeldscherm, voor als je de website bijvoorbeeld op je telefoon bekijkt.

Website Arktis

De website bevat een catalogus met de producten van Arktis. De catalogus is puur bedoeld om de Arktis-producten te presenteren, het is niet mogelijk om via de website van Arktis te bestellen. De catalogus bestaat uit twee hoofdcategorieën: 'Load bearing vests' (draagsystemen, zowel militair als voor politie en hulpdiensten) en 'Protective apparel' (kleding en rugzakken).

De producten worden goed gepresenteerd met foto's van hoge kwaliteit. Door met de muis over de foto's heen te gaan worden ze nog een klein stukje vergroot. Bij elk product worden de eigenschappen van het product vermeld, zoals materiaal waarvan het gemaakt is, en de unieke eigenschappen waarmee het product zich onderscheid van andere producten.

Website Arktis

Wie verder naar beneden scrollt vindt bovendien informatie over de verschillende maten en kleuren waarin het product verkrijgbaar is. Per maat wordt aangegeven wat de afmetingen zijn, zowel in centimeters als in inches.

De volgende kleuren/camouflagepatronen staan op de website vermeld:

Tenslotte staat er een link naar onderhoudsinformatie (wasinstructies, en reparaties).

Website Arktis

Ga naar de website van Arktis

Labels: website, Arktis

Problemen met website Royal Dump opgelost

13 september 2013

Website Royal Dump

Afgelopen woensdag ontdekten wij problemen met de website van Royal Dump (de webwinkel van Dumphandel Donkersteeg). Zowel Google als onze internetbrowser gaven een waarschuwing dat de site mogelijk was geïnfecteerd met kwaadaardige software. Om te voorkomen dat bezoekers schade zouden ondervinden, hebben we besloten om tijdelijk alle links naar de website van Royal Dump van onze site te halen.

Uiteraard hebben wij dit direct aan de eigenaar van de webwinkel doorgegeven. Inmiddels is de site helemaal opgeschoond en is alle eventuele kwaadaardige software verwijderd. De site kan dus weer gewoon veilig bezocht worden, en wij hebben onze links naar de site hersteld. Het blijft natuurlijk aan te raden om een antivirus-programma te gebruiken wanneer u op het internet surft, en dit programma up-to-date te houden. Hiermee is uw computer beschermd tegen virussen en andere schadelijke software.

De website van Royal Dump / Dumphandel Donkersteeg is te vinden op www.royaldump.nl.

Labels: Royal Dump, Dumphandel Donkersteeg, Barneveld

FrogLube & FIREClean

12 september 2013

Goed onderhoud is belangrijk om een wapen in goede staat te houden. Een goed onderhouden wapen geeft niet alleen minder storingen, maar is ook nauwkeuriger.

De metalen waarvan een loop gemaakt is, zijn een beetje poreus. Door de hoge druk die ontstaat wanneer er met het wapen wordt gevuurd, worden miniscule gasdeeltjes in deze poriën gedrukt. Ook blijven er kruitresten achter op de binnenkant van de loop. Met elk schot wordt een deel van deze vervuiling uit de loop geschraapt, maar een deel wordt ook in de poriën geperst. Zo ontstaat er een harde laag van kooldeeltjes, waardoor er steeds meer wrijving ontstaat tussen de kogel en de binnenkant van de loop. Door dit effect worden de poriën in de loop nog groter, wat resulteert in slijtage van de loop. Door de slijtage wordt het wapen na verloop van tijd minder nauwkeurig.

Daarnaast bestaat een wapen natuurlijk uit bewegende delen, die soepel moeten kunnen bewegen voor een correcte werking van het wapen. Door stof en zand, maar ook door kruitslijm gaan de bewegende delen stroever lopen en wordt de kans op storingen vergroot.

Het gebruik van wapenolie heeft daarom drie doelen:

  1. Clean / schoonmaken: Het schoonmaken van het wapen en het verwijderen van kruitslijm.
  2. Lubricate / smeren: Het smeren van de bewegende delen van het wapen, zodat die soepel en zonder weerstand langs elkaar kunnen bewegen.
  3. Protect / beschermen: Het wapen voorzien van een hele dunne beschermende laag, die roestvorming en het vastkoeken van kruitslijm tegengaat.

Defensie gebruikt hiervoor de synthetische wapenolie S-761, de standaard binnen de NAVO.  Daarvoor werd PX-10 gebruikt als wapenolie, dat de kankerverwekkende stoffen tolueen, benzeen en xyleen bevatte. Dit werd in de jaren 80/90 bekend. Omdat men bij S-761 geen risico's wilde nemen, moeten er nu nog steeds handschoenen en een beschermende bril worden gedragen tijdens wapenonderhoud. Daarnaast moet er worden voldaan aan allerlei milieuregels.

Er zijn echter nog andere alternatieven op de markt. Twee bekende, uit Amerika afkomstige voorbeelden zijn FIREClean en FrogLube. Deze twee merken hebben als overeenkomst dat ze biologisch afbreekbaar zijn, dus niet schadelijk voor het milieu. Je hoeft gebruikte wapendoekjes dus niet meer als apart afval te behandelen. Sterker nog, je kunt een microvezeldoekje gebruiken om je wapen schoon te maken, die vervolgens gewoon in de wasmachine kan. Ook zijn ze niet giftig of kankerverwekkend. Beide producten hebben een ontbrandingstemperatuur die veel hoger ligt dan bij traditionele, op patroleum gebaseerde oliën. Daardoor blijven ze tijdens het vuren langer zitten zodat het wapen soepel blijft bewegen.

FIREClean en FrogLube

Naast deze overeenkomsten zijn er ook enkele kleine verschillen. Zo is FIREClean geurloos, terwijl FrogLube een zachte mintgeur heeft. FrogLube komt in verschillende vormen (vloeibaar, gel, pasta) en maten, en heeft naast wapenolie ook een oplosmiddel (solvent) om vuil, vet en oude wapenolie van het wapen te verwijderen. Zowel FrogLube als FIREClean werken namelijk minder goed als er nog oude, op patroleum gebaseerde olie in het wapen zit. Voor het beste resultaat wordt aangeraden om eens in de zoveel tijd opnieuw het wapen te behandelen met het oplosmiddel. Volgens FIREClean is dat bij hun product niet nodig, alleen voor het eerste gebruik. FIREClean produceert dan ook alleen wapenolie (eventueel is het oplosmiddel van FrogLube te gebruiken om het wapen schoon te maken voor het eerste gebruik van FIREClean).

Op het gebied van gezondheid gaat FrogLube nog nét een stapje verder dan FIREClean: je kunt FrogLube zelfs eten! Het is namelijk gemaakt van 100% eetbare ingrediënten. Het schijnt ook naar munt te smaken...

Volgens veel gebruikers zorgen zowel FrogLube als FIREClean dat het wapen langer soepel en storingsloos blijft werken. Bovendien zou de beschermende laag beter zijn, waardoor tijdens onderhoud vuil en kruitslijm makkelijk van het wapen kunnen worden geveegd met een stukje keukenpapier of een schoonmaakdoekje.

Welke van de twee beter is, is niet objectief te zeggen en is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. In ieder geval zijn het twee hele goede producten, en als we de gebruikers mogen geloven een stuk beter dan standaard wapenolie.

Zowel FrogLube als FIREClean zijn sinds kort te vinden op onze website, in de categorie Wapenolie en smeermiddelen.

Labels: Wapenolie, FrogLube, FIREClean

Aankondiging Tactical & Adventure Fair 2013

09 september 2013

Tactical & Adventure Fair 2013 - International event 13, 14, 15 december

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december 2013 zal in Eindhoven de 'Tactical & Adventure Fair' worden gehouden, een beurs voor iedereen die affiniteit heeft met tactische, outdoor- en aanverwante producten. Op deze beurs zullen vele bedrijven staan met producten voor politie, defensie, beveiliging, sportschutters, outdoor- en airsoftliefhebbers. Verder zullen er ook een schietsimulator, klimmuur en verschillende demonstraties aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat de 'Tactical & Adventure Fair' een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Het evenement zal plaatsvinden in het Beursgebouw Eindhoven, met een oppervlakte van 7200 m2. Het Beursgebouw ligt vlak naast het station en is makkelijk bereikbaar. De entreekosten zijn € 10 per persoon.

Uiteraard zal Militaire-Uitrusting.nl op de beurs aanwezig zijn en uitgebreid verslag doen over de kleding en uitrusting die op de beurs gepresenteerd wordt. Houd deze website in de gaten voor meer informatie!

Voor meer informatie over de beurs, zie www.tactical-event.com.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Eindhoven