Nieuwe website MILE Gear

18 december 2013

Een aantal dagen geleden schreven we al een bericht over MILE Gear op de Tactical & Adventure Fair in Eindhoven. MILE Gear liet ons toen al weten dat er een nieuwe website in ontwikkeling was die ergens in de komende week zou worden gelanceerd. Eergisteren is die nieuwe site online gezet.

De site is een stuk overzichtelijker geworden. Er zijn nu meer mogelijkheden om een bepaald product te vinden. Zo kun je bovenaan uit een aantal categorieën kiezen (Kleding, Tactisch materiaal en Patches), maar kun je (op de homepagina) ook naar beneden scrollen en op merk zoeken. Verder zijn de resultaten van een bepaalde categorie te filteren, bijvoorbeeld op merk en/of prijs. Tenslotte is onderaan de site een aantal overzichten te vinden, zoals een overzicht met de nieuwste producten en een overzicht met producten die in de aanbieding zijn.

Er lijkt nog wel wat informatie op de website te missen, zoals informatie over het bestelproces, verzendkosten en dergelijke, maar dat zal ongetwijfeld nog ergens in de komende dagen worden toegevoegd.

De nieuwe website van MILE Gear

Uiteraard is de nieuwe website gewoon te vinden op het vertrouwde adres: www.milegear.nl.

Labels: website, webwinkel, MILE Gear

T&A Fair 2013 - Combatshop

18 december 2013

In een hoek van de beursvloer stond de stand van Combatshop. Combatshop is een winkel uit Montfoort die zich voornamelijk op airsoft richt maar ook een aantal professionele merken in het assortiment heeft, waaronder 5.11, Traser, Blackhawk, Mechanix en Condor. Bovendien hebben we begrepen dat er plannen zijn om Warrior Assault Systems aan het assortiment toe te voegen.

Wat opviel op de stand was de pop die er stond. De pop droeg een plate carrier van Condor met daarop een systeem bevestigd waar het wapen (voorzien van een soort haak) in kan worden gehangen, ter vervanging van een tactische draagriem. Het wapen zou (volgens Combatshop) niet eruit vallen bij springen of rennen maar kan wel makkelijk worden gepakt wanneer je hem nodig hebt.

Zie de website van Combatshop voor het adres en openingstijden van de winkel, of om producten te bestellen via de webwinkel.

De stand van Combatshop

Het ophangsysteem voor het wapen

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Combatshop

T&A Fair 2013 - Dutch Defence Press

17 december 2013

Dutch Defence Press heeft als het goed is geen introductie meer nodig. Het is dé website met foto's en artikelen over de Nederlandse krijgsmacht. Dutch Defence Press (DDP) gaat regelmatig 'embedded' mee op oefeningen van Nederlandse eenheden. De mannen achter deze website hebben inmiddels zo'n vertrouwensband met Defensie dat ze ook met enige regelmaat worden uitgenodigd om reportages te maken over de Nederlandse Special Operations Forces: het Korps Commandotroepen en de Netherlands Maritime Special Operations Forces (NLMARSOF). Deze eenheden zijn normaal gesproken erg voorzichtig om in de openbaarheid te treden (dit om niet te veel informatie weg te geven over hun wijze van optreden) maar voor DDP maken ze graag een uitzondering. Maar ook reguliere eenheden komen regelmatig aan bod, en algemeen nieuws over (internationale) ontwikkelingen op defensiegebied.

Dutch Defence Press was aanwezig op de Tactical & Adventure Fair in meerdere opzichten - niet alleen waren de mannen van DDP persoonlijk aanwezig op de beurs, maar de beurshal was zelf ook gevuld met foto's die door Dutch Defence Press gemaakt zijn. Ook de grote banner die aan de buitenkant van het Beursgebouw hing was een compositie van hun foto's.

De banner aan de buitenkant van het Beursgebouw

De website van DDP is DutchDefencePress.com. Door je op hun Facebook- of Twitteraccount te abonneren kun je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen.

Labels: Dutch Defence Press, Tactical & Adventure Fair 2013

T&A Fair 2013 - Honor-Ring Design

15 december 2013

Op de beursvloer kwamen we ook de stand van Honor-Ring Design tegen. Dit eigenaar van dit bedrijf is zelf veteraan en ontwerpt prachtige handgemaakte ere-ringen voor militairen en veteranen. De ringen worden gemaakt van roestvrij staal of van zilver. Er bestaan verschillende uitvoeringen, waaronder de veteranenring en ringen voor verschillende eenheden:

  • Regiment Huzaren van Boreel
  • Regiment Genietroepen
  • Prinses Irenebrigade
  • Korps Mariniers
  • Korps Commandotroepen
  • Luchtmobiele Brigade

Eventueel kan ook een ring naar eigen ontwerp worden gemaakt.

De banner van Honor-ring design boven de stand

Zie de website (www.honor-ringdesign.nl) voor meer informatie en om ringen te bestellen. De ringen zijn ook te koop bij de Veteranenshop.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Honor-Ring Design

T&A Fair 2013 - Yankee / The Gearshed

15 december 2013

Yankee is een winkel uit Den Bosch en heeft ook een webwinkel: Yankee Online. De winkel verkoopt onder andere producten van Blackhawk, Revision, Mechanix, Meindl, Lowa, Snugpak en Condor voor scherpe prijzen.

Bij de stand werd ons verteld dat Yankee binnenkort zal verhuizen naar Kaatsheuvel en dat de naam zal veranderen in The Gearshed. Ook het concept zal veranderen. De dumpartikelen gaan verdwijnen en de winkel gaat zich meer richten op de jacht- en schietsport.

De nieuwe winkel zal rond maart 2014 haar deuren openen, maar de website (YankeeOnline.nl) zal al vanaf eind december doorverwijzen naar de nieuwe website.

Update: in het oude pand van Yankee Dump aan de Orthenstraat in Den Bosch zit nu een nieuwe winkel: Yankee Supply. Yankee Supply richt zich, net als haar voorganger, onder andere op outdoor en tactical producten.

Yankee wordt The Gearshed

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Yankee, The Gearshed

T&A Fair 2013 - Applied Orange

15 december 2013

Uiteraard was Applied Orange ook van de partij op de Tactical & Adventure Fair. Applied Orange is een Nederlands bedrijf dat kleding ontwikkelt van hoge kwaliteit, gericht op Defensie, SOF eenheden en particuliere beveiligingsbedrijven.

De stand van Applied Orange

Op de beurs konden we de derde generatie FR-UBAX nog eens goed van dichtbij bekijken. Allereerst is dit combat shirt gemaakt van de flame-retardent (vlamvertragende) stof Defender M van TenCate, om de drager bij brand (bijvoorbeeld als gevolg van een IED) te beschermen. De derde generatie van het shirt komt wederom met een aantal verbeteringen. De mouwen bevatten nu aan de binnenkant een compartiment waarin flexibele P5 elleboogbeschermers van D3O geplaatst kunnen worden. De mouwen zijn breder gemaakt zodat ze ook opgerold voldoende ventileren. Verder is de kraag aangepast voor beter comfort. Op verzoek zijn de zakjes op de onderarmen breder gemaakt zodat er ook breaklights in gedragen kunnen worden.

Ook werd er een nieuwe productlijn geïntroduceerd: Applied Orange Advanced. Vanaf nu wordt er onderscheid gemaakt tussen Applied Orange Advanced en Elite. De Elite-lijn, die onder andere de FR-UBAX en FR-Boonie bevat, bestaat uit producten van de hoogste kwaliteit en is bedoeld voor inzet / uitzending in high risk environments. Deze producten bieden het beste draagcomfort en de hoogste mate van bescherming. Dit onder andere door het gebruik van vlamwerende stoffen.

De nieuwe Advanced lijn zal alternatieven bevatten voor de bestaande producten, voornamelijk voor trainings- en oefendoeleinden. Uiteraard zijn ook deze producten gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en naar hetzelfde ontwerp als de producten uit de Elite lijn. De Advanced producten missen echter een aantal eigenschappen die in vredesomstandigheden minder toegevoegde waarde hebben, zoals bijvoorbeeld de vlamwerende eigenschappen die de Elite-producten wel hebben. Hierdoor zullen de Advanced producten voor een lagere prijs beschikbaar zijn en dus een betaalbaar alternatief vormen voor de duurdere producten uit de Elite lijn.

Mouw van de FR-UBAX (binnenstebuiten) met een elleboogbeschermer van D3O

De verbeterde kraag moet voor meer draagcomfort zorgen

De producten van Applied Orange zijn in Nederland te koop bij MILE Gear en Gear Point.

Labels: Applied Orange, Tactical & Adventure Fair 2013, Applied Orange Advanced

T&A Fair 2013 - Van Os Imports

15 december 2013

Van Os Imports is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en richtte zich in die tijd op de in- en verkoop van overtollige goederen van het Amerikaanse leger. In de jaren tachtig begon het bedrijf ook nieuwe producten te kopen uit Azië. Tegenwoordig wordt het grootste deel van de producten in China gemaakt. Het assortiment bestaat onder andere uit (kinder)legerkleding, army paint, etc.

Deze producten worden verkocht onder een aantal verschillende merknamen, waaronder Fosco, Fostex en 101Inc. Doordat de producten in China worden gemaakt hebben ze een lage prijs, waardoor ze vooral bij dumpwinkels erg populair zijn. Sinds de opkomst van airsoft richt het bedrijf zich ook op airsoftkleding en -uitrusting en ook deze producten zijn erg populair.

Maar ondanks hun populariteit zijn deze producten meestal niet geschikt voor militair gebruik (behalve de bekende NLD caps natuurlijk). De producten zijn goedkoop maar daardoor ook van mindere kwaliteit. Kwaliteit is hier een relatief begrip: voor het gebruik waarvoor ze bedoeld zijn (airsoft, outdoor, kinderen, etc.) voldoen de producten namelijk prima. Maar voor militair gebruik moeten producten natuurlijk voldoen aan hogere kwaliteitseisen, want ze mogen de gebruiker niet in de steek laten op het moment waarop ze het hardste nodig zijn.

Van Os Imports liet echter doorschemeren dat er plannen zijn voor een nieuwe higher end productlijn: producten van betere kwaliteit dan de bestaande producten, die meer gericht zijn op de militaire doelgroep. We houden de ontwikkelingen voorlopig nog even met een kritisch oog in de gaten, maar wanneer Van Os inderdaad producten kan leveren die voldoen aan de eisen voor militair gebruik, dan zou dat wellicht een interessante aanvulling kunnen zijn op het bestaande aanbod van andere merken.

De stand van Van Os imports

Meer weten over Van Os Imports? Bekijk dan de website, www.vanosimports.nl.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Van Os Imports

T&A Fair 2013 - Kendor van Noah

15 december 2013

Kendor van Noah is een groothandel die horloges en horlogebanden verkoopt. Maar het bedrijf heeft ook een webwinkel waar particulieren kunnen bestellen. Het bedrijf heeft een groot assortiment met medium- en high-end militaire horloges. Onder andere Traser en Casio Pro-Trek maken deel uit van het assortiment.

De horloges van Traser zijn analoog (met wijzers), zeer robuust en waterdicht tot 200 meter. De horloges kenmerken zich doordat ze zijn uitgerust met tritiumverlichting. Dit betekent dat de wijzers en cijfers continu verlicht worden. Dit blijft jarenlang branden zonder dat je batterijen hoeft te vervangen.

De Pro-Trek horloges van Casio zijn uitgevoerd met veel handige functies. Natuurlijk laten ze de tijd zien, maar afhankelijk van het model heb je ook een ingebouwde hoogtemeter, thermometer, barometer en/of kompas.

De stand van horlogegroothandel Kendor van Noah

Zie www.vannoah.com voor meer informatie over dit bedrijf en om horloges direct bij deze groothandel te bestellen.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Kendor van Noah

T&A Fair 2013 - Medaille Opmaak Dienst

15 december 2013

Vlak bij de ingang van de beurshal staat de stand van de Medaille Opmaak Dienst. De Medaille Opmaak Dienst is een non-profit organisatie die, zoals de naam al verklapt, medailles opmaakt. Dit is namelijk iets wat niet door Defensie gedaan wordt en wat (oud-) militairen en veteranen dus zelf moeten laten doen. De man die dit doet, doet het uit respect en dankbaarheid voor de Nederlandse veteranen, en hij vraagt dan ook alleen een vergoeding voor de materiaalkosten die hij maakt.

Alle militairen en veteranen zijn welkom, dus ook actief dienende militairen. Let wel, de oudere veteranen krijgen voorrang op de overige klanten.

Militaire Willemsorde, opgemaakt door de Medaille Opmaak Dienst

De Medaille Opmaak Dienst heeft geen website maar wel een Facebookpagina: zie Facebook.com/medailleopmaakdienst.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Medaille Opmaak Dienst

T&A Fair 2013 - Firstcarecompany

14 december 2013

Firstcarecompany is een winkel die zich voornamelijk richt op politie / beveiliging. Dat neemt echter niet weg dat ze ook voor militairen interessante producten verkopen. Zo maken onder andere Tasmanian Tiger, Wiley X, Traser en UF PRO deel uit van het assortiment. De winkel bevindt zich in Deventer en Firstcarecompany heeft ook een webwinkel.

De stand van Firstcarecompany

Firstcarecompany liet ons de plastic magazijnhouders van ESP zien. Deze magazijnhouders zijn zowel beschikbaar voor 9mm (Glock) als voor 5.56mm (Colt / Diemaco) patroonmagazijnen. De houders zijn in verschillende uitvoeringen te koop, waardoor je ze aan een riem of op een modulair vest kunt dragen. Ze kunnen ten opzichte van de riem / het vest gedraaid worden zodat je zelf een prettige hoek kunt kiezen om de magazijnen te trekken / terug te plaatsen. Door een drukmechanisme zijn de magazijnen makkelijk uit de houder te trekken en terug te plaatsen, zonder dat ze er vanzelf uit kunnen vallen.

Hoewel op deze stand alleen een metalen patroonmagazijn aanwezig was vertelde Firstcarecompany dat de 5,56mm houders ook in combinatie met de platic Diemaco magazijnen te gebruiken zijn.

Zie ook de website van Firstcarecompany: firstcarecompany.nl.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Firstcarecompany

T&A Fair 2013 - Wiley X

14 december 2013

Het Amerikaanse bedrijf Wiley X is gespecialiseerd in beschermende brillen en handschoenen voor militairen. Alle brillen van Wiley X hebben ballistische glazen en voldoen aan de militaire normen, of gaan zelfs nog een stapje verder. De brillen worden veel gebruikt binnen de Amerikaanse krijgsmacht en die van andere NAVO-landen. De handschoenen van Wiley X zijn vlam- en snijwerend en hebben in veel gevallen extra bescherming voor de knokkels. Alle producten zijn dus gericht op optimale bescherming voor de drager.

Wiley X op de Tactical & Adventure Fair

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Wiley X

T&A Fair 2013 - UF PRO

14 december 2013

UF PRO is een merk van het Sloveense bedrijf UNI&FORMA. De eigenaar heeft jarenlang bij het Amerikaanse bedrijf Gore gewerkt (bekend van het waterdichte Gore-Tex) en heeft zijn ervaring meegenomen naar UF PRO. Dit resulteert in een kledinglijn die comfort, kwaliteit en bescherming tegen weer en wind hoog in het vaandel heeft staan. UF PRO heeft onder andere de uniformen van de Sloveense krijgsmacht en politie ontwikkeld. Om de kwaliteit te waarborgen worden de kledingstukken Europa gefabriceerd, en niet ergens ver weg in Azië.

Allereerst de broek. De P-40 broeken van UF PRO zijn ergonomisch gevormd en bestaan voor een deel uit elastisch materiaal, wat moet zorgen voor groot comfort en bewegingsvrijheid. Ook over de zakken lijkt goed te zijn nagedacht. Zo zijn de dijbeenzakken zowel van de boven- als van de zijkant te openen, waardoor de inhoud van de zakken bijvoorbeeld ook in een knielende houding goed bereikbaar is. Verder hebben de knieën een compartiment waarin kniebeschermers geplaatst kunnen worden. Hierdoor heb je altijd je kniebeschermers bij je zonder dat je last hebt van de elastische banden in je knieholte. In de broek kan een windstopper voering geritst worden. Hierdoor kan de broek comfortabel gedragen worden in temperaturen tussen de -5 en +30°C.

Voor het bovenlichaam heeft UF PRO een slim lagensysteem. Hierdoor kan in uiteenlopende weersomstandigheden gewerkt worden. Het lagensysteem, dat gebruik maakt van verschillende stoffen en hun eigenschappen, zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd en dat het lichaam warm blijft. De buitenste laag, de jas, heeft een aantal slimme snufjes. Zo kunnen er schouderpads in de jas worden geplaatst. Deze pads zijn bedoeld als isolerende laag tussen de buitenkant van de jas en het lichaam. Hierdoor wordt voorkomen dat, wanneer het regent, de kou en vocht in contact komen met het lichaam (uiteraard is de jas gewoon waterdicht). Als bijkomend voordeel geeft het extra comfort wanneer de drager bijvoorbeeld een vest of rugzak draagt.

Een ander slim systeem zit verstopt in de capuchon. Dit systeem kan het beste worden omschreven als een soort petje dat in de capuchon verwerkt zit. Door dit petje op te zetten blijft de capuchon niet alleen beter zitten als het waait, maar draait de capuchon ook mee met je hoofd - en voorkomt hiermee dat de capuchon voor je ogen zit als je naar links of rechts kijkt.

De jas van UF PRO in Multicam camouflage

De speciale capuchon voorkomt dat de capuchon voor je ogen zit

Ook interessant is het combat shirt voor koudere weersomstandigheden. De meeste combat shirts op de markt zijn gemaakt voor warme temperaturen. Zo'n shirt heeft UF PRO natuurlijk ook, maar daarnaast bieden ze ook een combat shirt voor lagere temperaturen. Dit shirt is kwa functionaliteit (zakken e.d.) gelijk aan andere combat shirts, maar biedt extra isolatie en warmte. Vooral de armen worden extra geïsoleerd.

In Nederland wordt de kleding van UF PRO geïmporteerd door het bedrijf Vriezz Trading. De website van UF PRO zelf is UFPRO.si.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, UF PRO

T&A Fair 2013 - MILE Gear

14 december 2013

Tijdens de Tactical & Adventure Fair in Eindhoven kwamen we MILE Gear tegen. MILE (MIlitary & Law Enforcement) Gear richt zich specifiek op militairen en politie. De mission statement van MILE Gear is om hen te voorzien van de best mogelijke kleding en uitrusting om hun taken veilig en efficiënt te kunnen uitvoeren.

De webwinkel verkoopt bekende merken van goede kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan Oakley, Warrior Assault Systems, Applied Orange en 5.11 Tactical. Op de beurs toonde MILE Gear een interessante combinatie van de DCS van Warrior Assault Systems met TACO magazijnhouders van High Speed Gear.

Warrior Assault Systems DCS + High Speed Gear TACO's

Warrior Assault Systems is een Brits merk dat bekend staat om betaalbare uitrusting van goede kwaliteit. De nieuwe Elite Ops productlijn is bovendien behandeld voor betere camouflage in infraroodlicht, om minder snel gedetecteerd te worden door nachtzichtapparatuur. De DCS (Dynamic Combat System) van Warrior is een compacte plate carrier.

De TACO's zijn populaire magazijnhouders van het Amerikaanse merk High Speed Gear. Deze elastische tasjes passen zich aan aan verschillende formaten patroonmagazijnen, onder andere Diemaco- (5,56 mm) en AK (7,62 mm) magazijnen. Hierdoor hoeft alleen onderscheid te worden gemaakt tussen primaire magazijntassen en pistoolmagazijntassen. De tasjes zijn zo gemaakt dat ze niet in elkaar vallen, je kunt een (al dan niet leeggeschoten) magazijn dus makkelijk terug in het tasje duwen. Een tussenschot zorgt ervoor dat je, als je een magazijn uit het tasje trekt, niet per ongeluk ook het andere magazijn meetrekt - iets dat anders door de 'ribbels' op de Diemaco magazijnen nogal makkelijk gebeurt.

Aan de DCS waren bovendien shoulder pads (ook van High Speed Gear) toegevoegd voor extra draagcomfort.

MILE Gear wil deze combinatie als één systeem gaan verkopen via de webwinkel. Uiteraard blijven de producten ook los te koop. Voor wat betreft die webwinkel liet de eigenaar ook weten dat die binnen korte tijd geheel zal worden vernieuwd. Binnenkort horen we dus ongetwijfeld meer van MILE Gear!

Close-up van de schouderpads

Voor meer informatie zie www.milegear.nl.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, MILE Gear

Tactical & Adventure Fair 2013 van start

13 december 2013

Vanochtend om 10:00 uur opende het Beursgebouw in Eindhoven haar deuren. Dit weekend staat het Beursgebouw in het teken van de Tactical & Adventure Fair, een beurs op het gebied van militaire kleding en uitrusting, outdoor, beveiliging, nachtzichtapperatuur, militaire voertuigen, airsoftproducten, etc.

Bekende organisaties en merken, waaronder Dutch Defence Press, Gear Point, Applied Orange, Blackhawk!, de Veteranenshop en Milpolsec zijn aanwezig. Maar ook verschillende beveiligings-, outdoor- en airsoftorganisaties, en minder bekende bedrijven zoals Lahoux Optics, Vision Nachtzicht Techniek, Vriezz Trading, Kendor van Noah en Military Master Models. En ook enkele Defensie-onderdelen presenteren zichzelf op de beurs, waaronder het Korps Nationale Reserve.

Tijdens de beurs zijn er verschillende activiteiten waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Zo is er onder andere een schietsimulator aanwezig. Verder is er een podium waar verschillende demonstraties zullen plaatsvinden. Er is dus genoeg te doen en te zien.

Niels Roelen, schrijver van het boek Leven na Uruzgan, zal zaterdag en zondag aanwezig zijn om zijn boek te signeren. Ook van Danger Close, het nieuwste boek van kapitein Marco Kroon die voor zijn acties werd onderscheiden met de Militaire Willemsorde, zijn gesigneerde exemplaren beschikbaar. Beide boeken worden verkocht aan de stand van de Veteranenshop, tegenover het hoofdpodium.

Het Beursgebouw in Eindhoven, met banner voor de Tactical & Adventure Fair

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Eindhoven, beurs