T&A Fair 2013 - Applied Orange

15 december 2013

Uiteraard was Applied Orange ook van de partij op de Tactical & Adventure Fair. Applied Orange is een Nederlands bedrijf dat kleding ontwikkelt van hoge kwaliteit, gericht op Defensie, SOF eenheden en particuliere beveiligingsbedrijven.

De stand van Applied Orange

Op de beurs konden we de derde generatie FR-UBAX nog eens goed van dichtbij bekijken. Allereerst is dit combat shirt gemaakt van de flame-retardent (vlamvertragende) stof Defender M van TenCate, om de drager bij brand (bijvoorbeeld als gevolg van een IED) te beschermen. De derde generatie van het shirt komt wederom met een aantal verbeteringen. De mouwen bevatten nu aan de binnenkant een compartiment waarin flexibele P5 elleboogbeschermers van D3O geplaatst kunnen worden. De mouwen zijn breder gemaakt zodat ze ook opgerold voldoende ventileren. Verder is de kraag aangepast voor beter comfort. Op verzoek zijn de zakjes op de onderarmen breder gemaakt zodat er ook breaklights in gedragen kunnen worden.

Ook werd er een nieuwe productlijn geïntroduceerd: Applied Orange Advanced. Vanaf nu wordt er onderscheid gemaakt tussen Applied Orange Advanced en Elite. De Elite-lijn, die onder andere de FR-UBAX en FR-Boonie bevat, bestaat uit producten van de hoogste kwaliteit en is bedoeld voor inzet / uitzending in high risk environments. Deze producten bieden het beste draagcomfort en de hoogste mate van bescherming. Dit onder andere door het gebruik van vlamwerende stoffen.

De nieuwe Advanced lijn zal alternatieven bevatten voor de bestaande producten, voornamelijk voor trainings- en oefendoeleinden. Uiteraard zijn ook deze producten gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en naar hetzelfde ontwerp als de producten uit de Elite lijn. De Advanced producten missen echter een aantal eigenschappen die in vredesomstandigheden minder toegevoegde waarde hebben, zoals bijvoorbeeld de vlamwerende eigenschappen die de Elite-producten wel hebben. Hierdoor zullen de Advanced producten voor een lagere prijs beschikbaar zijn en dus een betaalbaar alternatief vormen voor de duurdere producten uit de Elite lijn.

Mouw van de FR-UBAX (binnenstebuiten) met een elleboogbeschermer van D3O

De verbeterde kraag moet voor meer draagcomfort zorgen

De producten van Applied Orange zijn in Nederland te koop bij MILE Gear en Gear Point.

Labels: Applied Orange, Tactical & Adventure Fair 2013, Applied Orange Advanced