T&A Fair 2013 - Van Os Imports

15 december 2013

Van Os Imports is vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht en richtte zich in die tijd op de in- en verkoop van overtollige goederen van het Amerikaanse leger. In de jaren tachtig begon het bedrijf ook nieuwe producten te kopen uit Azië. Tegenwoordig wordt het grootste deel van de producten in China gemaakt. Het assortiment bestaat onder andere uit (kinder)legerkleding, army paint, etc.

Deze producten worden verkocht onder een aantal verschillende merknamen, waaronder Fosco, Fostex en 101Inc. Doordat de producten in China worden gemaakt hebben ze een lage prijs, waardoor ze vooral bij dumpwinkels erg populair zijn. Sinds de opkomst van airsoft richt het bedrijf zich ook op airsoftkleding en -uitrusting en ook deze producten zijn erg populair.

Maar ondanks hun populariteit zijn deze producten meestal niet geschikt voor militair gebruik (behalve de bekende NLD caps natuurlijk). De producten zijn goedkoop maar daardoor ook van mindere kwaliteit. Kwaliteit is hier een relatief begrip: voor het gebruik waarvoor ze bedoeld zijn (airsoft, outdoor, kinderen, etc.) voldoen de producten namelijk prima. Maar voor militair gebruik moeten producten natuurlijk voldoen aan hogere kwaliteitseisen, want ze mogen de gebruiker niet in de steek laten op het moment waarop ze het hardste nodig zijn.

Van Os Imports liet echter doorschemeren dat er plannen zijn voor een nieuwe higher end productlijn: producten van betere kwaliteit dan de bestaande producten, die meer gericht zijn op de militaire doelgroep. We houden de ontwikkelingen voorlopig nog even met een kritisch oog in de gaten, maar wanneer Van Os inderdaad producten kan leveren die voldoen aan de eisen voor militair gebruik, dan zou dat wellicht een interessante aanvulling kunnen zijn op het bestaande aanbod van andere merken.

De stand van Van Os imports

Meer weten over Van Os Imports? Bekijk dan de website, www.vanosimports.nl.

Labels: Tactical & Adventure Fair 2013, Van Os Imports