Colt C7/C8NLD

De Colt C7NLD is het standaardwapen van de Nederlandse krijgsmacht. In 2009 is Defensie begonnen met het upgraden van de Diemaco C7 en C8. De geupgrade wapens worden aangeduid met de toevoeging 'NLD'.

De reden dat de aangepaste wapens niet meer Diemaco maar Colt worden genoemd is simpelweg omdat de fabrikant (het Canadese bedrijf Diemaco) in 2005 is overgenomen door Colt, en is omgedoopt tot Colt Canada. Los van de nieuwe onderdelen zijn het gewoon dezelfde wapens.

Door de upgrade zijn de wapens voorzien van een uitschuifbare kolf (de Collapsible Buttstock van het merk CAA Tactical) en nieuwe handbeschermers. De Elcan optische kijker is vervangen door een red dot kijker, type CompM4 van het merk Aimpoint. Infanterie-eenheden krijgen bovendien ook een vergroter (Aimpoint 3XMag) die afhankelijk van de opdracht voor de red dot kijker geplaatst kan worden. Op de nieuwe handbeschermers zit een railsysteem waarop accessoires geplaatst kunnen worden, zoals een voorgreep met uitklapbare pootjes en laser- en lichtmodules.