Over ons

Militaire-Uitrusting.nl is een objectieve informatie- en vergelijkingswebsite. Het doel van onze website is het verzamelen van informatie en recensies over populaire uitrustingsstukken die de Nederlandse militair zelf aanschaft om zijn of haar functioneren te verbeteren. Hoewel Defensie zelf veel spullen uitreikt aan militairen, is er (afhankelijk van functie, taak en inzetgebied) vaak ruimte om de uitrusting aan te vullen voor de eigen, specifieke situatie.

Omdat er inmiddels een enorme keuze is uit merken en producten, is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Bovendien zorgt de populariteit van de airsoftsport ervoor dat er steeds meer (web)winkels opkomen die kleding en uitrusting voor deze doelgroep verkopen. De verkochte artikelen lijken op 'the real deal', maar zijn vaak van slechtere kwaliteit. Hoewel ze prima voldoen voor de airsoftsport, kunnen ze tijdens oefeningen of (erger nog) daadwerkelijke inzet tekort schieten. Bijvoorbeeld omdat ze niet stevig genoeg zijn vastgestikt, omdat de camouflerende werking bij het gebruik van nachtzichtapperatuur nihil is, of omdat de stoffen makkelijk vlam vatten.

Om ervoor te zorgen dat onze militairen alleen met de beste spullen werken, heeft Militaire-Uitrusting.nl een speciaal gedeelte met productinformatie over de producten die wij geschikt achten voor militair gebruik. Bovendien kunnen de prijzen bij verschillende (web)winkels met elkaar vergeleken worden. Verder schrijven wij recensies zodat militairen zelf kunnen bepalen welk product het beste bij ze past.

Geen (web)winkel

Hoewel onze website enige gelijkenis toont met de vele webwinkels, zijn wij dat niet. We kopen en verkopen zelf dan ook geen producten. Wel worden er bij veel producten (web)winkels vermeld waar het product te koop is. In het geval van een webwinkel kan er gelijk worden doorgeklikt naar de webwinkel-pagina van dat product. In andere gevallen is op onze site het adres en de openingstijden van de winkel te vinden.