Petzl Tactikka

Petzl logo
Petzl Tactikka
 

5.0

  • Merk: Petzl
  • Gewicht: 78 gram
  • LED-verlichting
  • Rood licht filter

De Tactikka-serie van Petzl is speciaal ontworpen voor militairen. De Petzl Tactikka hoofdlamp is voorzien van een rood filter dat gemakkelijk voor het lampje gekanteld kan worden. De Tactikka bevat drie witte LED's die voor een krachtige lichtbundel zorgen van 26 lumens. Doordat de Tactikka maar één lichtintensiteit kent, is hij makkelijk te bedienen. De hoofdband is elastisch en verstelbaar. Je kunt de hoofdlamp kantelen ten opzichte van de hoofdband, om het licht hoger of juist lager te laten schijnen. Het gewicht van het lampje bedraagt, inclusief batterijen, ongeveer 78 gram. De Petzl Tactikka wordt geleverd inclusief 3 AAA batterijen.

Prijzen vergelijken

Klik op een kleur om hier op te filteren.

Productomschrijving

De Tactikka-serie van Petzl is speciaal ontworpen voor militairen. De Petzl Tactikka hoofdlamp is voorzien van een rood filter dat gemakkelijk voor het lampje gekanteld kan worden. De Tactikka bevat drie witte LED's die voor een krachtige lichtbundel zorgen van 26 lumens. Doordat de Tactikka maar één lichtintensiteit kent, is hij makkelijk te bedienen.

De hoofdband is elastisch en verstelbaar. Je kunt de hoofdlamp kantelen ten opzichte van de hoofdband, om het licht hoger of juist lager te laten schijnen.

Het gewicht van het lampje bedraagt, inclusief batterijen, ongeveer 78 gram.

De Petzl Tactikka wordt geleverd inclusief 3 AAA batterijen.

Productfoto's

Klik op een foto om hem te vergroten.

Onze recensie

5.0

De ultieme hoofdlamp voor militair gebruik

Door Militaire-Uitrusting.nl - 21 mei 2012

Product gebruikt voor: 3-6 maanden

Na eerder met een andere hoofdlamp gewerkt te hebben, ben ik onlangs overgestapt op de Petzl Tactikka. Deze hoofdlamp is zijn prijs dubbel en dwars waard. In plaats van door te moeten klikken tussen wit en rood, zorgt het opklapbare filter ervoor dat je voor rood of wit licht kunt kiezen zonder eerst de hoofdlamp aan te moeten zetten. Veel meer 'tactisch' dus want nu hoef je niet langer te hopen dat je gelijk rood hebt in plaats van dat je eerst door oogverblindend wit heen moet klikken. Als je wit ligt wilt hebben (filterkapje naar beneden) zit het filter ook niet in de weg. En als je hem wegbergt in de bagage kun je het rode filter voor het lampje klappen zodat de LED's gelijk beschermd worden.

De hoofdband is makkelijk af te stellen en zit lekker. Het kantelmechanisme voor het lampje is niet binnen de kortste keren lam maar zorgt dat je de hoofdlamp goed kunt richten. Al met al een top hoofdlamp!