Meindl Island Pro MFS

Meindl logo
Meindl Island Pro MFS
 

Geen beoordeling

De Meindl Island Pro is een halfhoge schoen van de Duitse schoenenfabrikant Meindl. De Meindl Island Pro is gemaakt van zogenaamd nubuck-leer. Dit is wat zachter dan het standaard gladde leer. Rond de enkels is MFS (Memory Foam System) toegepast. Dit past zich aan aan de voet en zorgt voor extra steun en comfort. De Meindl Island Pro is voorzien van een Gore-Tex voering, wat ervoor zorgt dat de schoen waterdicht is maar toch ademend. In december 2012 werd bekend dat Defensie deze schoen waarschijnlijk gaat verstrekken als de standaard gevechtslaars.

Prijzen vergelijken

Productomschrijving

De Meindl Island Pro is een halfhoge schoen van de Duitse schoenenfabrikant Meindl.

De Meindl Island Pro is gemaakt van zogenaamd nubuck-leer. Dit is wat zachter dan het standaard gladde leer. Rond de enkels is MFS (Memory Foam System) toegepast. Dit past zich aan aan de voet en zorgt voor extra steun en comfort.

De Meindl Island Pro is voorzien van een Gore-Tex voering, wat ervoor zorgt dat de schoen waterdicht is maar toch ademend.

In december 2012 werd bekend dat Defensie deze schoen waarschijnlijk gaat verstrekken als de standaard gevechtslaars.

Productfoto's

Klik op een foto om hem te vergroten.

Onderhoud

Wax of spray de schoenen voordat je ze voor het eerst gaat dragen. Onderhoud na gebruik: Neem de zolen uit de schoenen. Verwijder het ergste vuil met behulp van water en een borstel. Laat vervolgens de schoenen drogen, maar niet in direct zonlicht of met behulp van een warmtebron. Doe je dit toch, dan loop je de kans dat het leer hard en broos word, en gaat barsten. Prop de schoenen eventueel vol met kranten om ook de binnenkant goed te laten drogen. Vervolgens kun je eventueel de schoenen sprayen en/of waxen om het leer goed te houden en de waterdichte eigenschappen te onderhouden. Meindl heeft daar zijn eigen onderhoudsmiddelen voor op de markt.