Composite Resources C-A-T

Composite Resources logo
Composite Resources C-A-T
 

Geen beoordeling

De Combat Application Tourniquet (C-A-T) wordt gebruikt om slagaderlijke bloedingen aan ledematen te stoppen. In het huidige militaire optreden, waarbij goede beschermende uitrusting zoals helmen en scherfvesten beschikbaar zijn, worden dodelijke verwondingen aan het hoofd, de buik, de rug en de borst steeds meer vermeden. Door deze ontwikkeling en door het feit dat de tegenstander bij recente operaties in Irak en Afghanistan steeds meer gebruik maakt van bermbommen (IED's) is een catastrofale bloeding aan een van de extremiteiten (ledematen) de nieuwe nr. 1 te voorkomen doodsoorzaak. Doordat een slachtoffer met een catastrofale bloeding (een bloeding van een van de slagaderen) binnen korte tijd leeg kan bloeden, is het van groot belang om deze bloeding zo snel mogelijk te stoppen. De Combat Application Tourniquet van Composite Resources is zeer snel en indien nodig zelfs met een hand (zelfhulp) aan te brengen. Niet voor niets maken veel NAVO-landen, waaronder ook Nederland, hier gebruik van.

Prijzen vergelijken

Productomschrijving

De Combat Application Tourniquet (C-A-T) wordt gebruikt om slagaderlijke bloedingen aan ledematen te stoppen.

In het huidige militaire optreden, waarbij goede beschermende uitrusting zoals helmen en scherfvesten beschikbaar zijn, worden dodelijke verwondingen aan het hoofd, de buik, de rug en de borst steeds meer vermeden. Door deze ontwikkeling en door het feit dat de tegenstander bij recente operaties in Irak en Afghanistan steeds meer gebruik maakt van bermbommen (IED's) is een catastrofale bloeding aan een van de extremiteiten (ledematen) de nieuwe nr. 1 te voorkomen doodsoorzaak. Doordat een slachtoffer met een catastrofale bloeding (een bloeding van een van de slagaderen) binnen korte tijd leeg kan bloeden, is het van groot belang om deze bloeding zo snel mogelijk te stoppen.

De Combat Application Tourniquet van Composite Resources is zeer snel en indien nodig zelfs met een hand (zelfhulp) aan te brengen. Niet voor niets maken veel NAVO-landen, waaronder ook Nederland, hier gebruik van.

Productfoto's

Klik op een foto om hem te vergroten.