Operational Camouflage Pattern

Operational Camouflage Pattern (OCP), ook wel bekend als Scorpion W2, is een camouflagepatroon dat sinds 2015 wordt gebruikt door de Verenigde Staten als opvolger van Universal Camouflage Pattern. Het patroon is ontwikkeld door Crye Precision.

Het patroon werd in 2002 onder de naam "Scorpion" ontwikkeld door het Amerikaanse leger in samenwerking met Crye Precision, en was in 2004 een van de vier camouflagepatronen die door het Amerikaanse leger getest werden als patroon voor een nieuw gevechtstenue. Uiteindelijk koos het Amerikaanse leger echter voor een patroon dat geen onderdeel was van deze testen, het Universal Camouflage Pattern (UCP). Hierna heeft Crye Precision een aangepaste versie van het patroon op de commerciƫle markt gebracht onder de naam MultiCam.

Toen in 2010 bleek dat UCP onvoldoende effectief was, begon het Amerikaanse leger met een nieuwe reeks testen om een nieuw camouflagepatroon te kiezen. Uiteindelijk werd Scorpion W2, een doorontwikkeling van het oorspronkelijke Scorpion patroon, alsnog gekozen tot het nieuwe camouflagepatroon.

Operational Camouflage Pattern
Land van oorsprong Verenigde Staten
In gebruik sinds 2015
Ontwerper Crye Precision
Ontworpen in 2002