Nieuwsarchief

Dutch Tactical Gear introduceert opbouwtassen in NFP

29 juni 2022 om 23:01

Dutch Tactical Gear heeft 12 modulaire opbouwtassen op de markt gebracht in het nieuwe Nederlandse camouflagepatroon Netherlands Fractal Pattern (NFP). Dutch Tactical Gear is het eerste merk dat commerciële uitrustingsstukken in NFP produceert. Eerder introduceerde Dutch Tactical Gear ook al een NFP gevechtsbroek en een boonie hat in het nieuwe NFP. De producten worden verkocht door NLTactical.

Nederlandse special forces in Mali dragen speciaal gevechtstenue

12 maart 2016 om 17:37

De Nederlandse commando's in Mali dragen sinds kort een nieuw, speciaal ontwikkeld gevechtstenue. Dat is te lezen in een nieuwsbericht op de website van Profile Equipment, een Nederlands bedrijf dat de uniformen heeft geleverd aan Defensie. Het uniform is gebaseerd op de "Fightex" kledinglijn van het Israelische bedrijf Fibrotex (dat ook de uniformen heeft geproduceerd die in Mali gedragen worden), maar is door Profile Equipment tot in de kleinstee details aangepast aan de wensen van de Nederlandse commando's. Het tenue bestaat uit een broek, jas en combat shirt.

Defensie toont nieuw gevechtstenue in Metro-special

27 oktober 2014 om 11:36

Het dagblad Metro bevat vandaag een special ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Landmacht. Onder de naam 'De Landmacht van Morgen' en 'Landmacht 2.00' wordt vooruitgeblikt naar de toekomst van CLAS. De special gaat onder andere over de bezuinigingsmaatregelen van de afgelopen jaren, waarbij 12.000 banen werden geschrapt en al onze tanks verkocht. Maar ook over maatregelen om de landmacht in de toekomst efficiënter en breder inzetbaar te maken, zoals het omvormen van 13 Gemechaniseerde Brigade naar een gemotoriseerde brigade. Verder vermeldt het artikel dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om 43 MechBrig te integreren met de Duitse 1. Panzerdivision, net zoals de Luchtmobiele Brigade is geïntegreerd met de Duitse Division Schnelle Kraften (DSK).

Nieuwe gevechtslaarzen voor de krijgsmacht

20 december 2012 om 15:34

Wie de Defensiekrant van deze week heeft gelezen, of het nieuws op Defensie.nl in de gaten houdt, heeft het misschien al gelezen: Defensie is begonnen met het verstrekken van een nieuwe gevechtslaars. De Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, heeft afgelopen dinsdag het eerste paar uitgereikt aan een sergeant der eerste klasse van de luchtmacht die samen met 44 collega's binnenkort op uitzending gaat naar Afghanistan. De verstrekking van de nieuwe schoenen zal, om budgettaire redenen, worden verspreid over een periode van twee jaar.

18.500 basisjassen en -broeken in nieuw camouflagepatroon

9 augustus 2012 om 20:24

Vorige maand hebben we al een artikel geplaatst over de ontwikkeling van het nieuwe, digitale camouflagepatroon voor Defensie, genaamd NFP (Netherlands Fractal Pattern). Dit camouflagepatroon is al enige jaren in ontwikkeling, door het Joint Kenniscentrum Militair & Uitrusting (JKCM&U) in samenwerking met TNO.

Nieuw camouflagepatroon voor Defensie

25 juli 2012 om 13:17

Even een kort bericht voor iedereen die benieuwd is naar het nieuwe camouflagepatroon dat wordt ontwikkeld door Defensie in samenwerking met TNO.